O blogu

Aleksandra Birta blog je mesto za proaktivan pristup svakodnevnim životnim izazovima, uz kreativno pronalaženje i isprobavanje novih rešenja. Na njemu se greši, uči se iz iskustva, ponovo se diže i srlja u nove pohode. Na neki način uvek kreativne i izazovne.

Ovde pišem za vas koji želite da poboljšate neke svoje životne uloge: od uloge žene/muškarca, roditelja, pa do profesionalca, druga, deteta. Većina nas je skup svih tih uloga, samo što su u određenim trenucima neke od njih više izražene a neke manje.

Na mom blogu nećete naići samo na cvetne i lepršave tekstove koji veličaju život. Ne. Ima i takvih postova naravno, napisanih u naletu ljubavi prema sebi i drugima, ali ima i onih koji vrište od očaja i osećanja nemoći u trenutku nekog izazova. Sa obaveznom nijansom optimizma, jer sutra uvek bude barem malo lakše.

Prvobitna ideja vodilja bloga bila je pre svega kreativnost, te sam na početku na njemu uglavnom predstavljala svoje uradisam projekte, recepte i sve ono u čemu sam pronalazila inspiraciju. Kako sam ja “rasla” i menjala se, menjao se i blog sa mnom, te sada inpiraciju pronalazim više u proaktivnom pristupu ličnom razvoju i roditeljstvu, pre nego u kreativnim poduhvatima. Što ne znači da jedno drugo isključuju. Jer, nema kreativnosti bez proaktivnosti. Nema proaktivnog pristupa životu bez kreativnih i inovativnih rešenja.

Aleksandra Birta blog je mesto gde postoji i jedno i drugo. Ovde se kreativnost i proaktivnost stapaju u jedno, i tako čine vaš život lepšim i smislenijim. 

Dobrodošli!