Recept: čoko-ovas sa bananama

Ovo je još jedna od mojih epizoda zdravih slatkih doručkova. I dalje im se jako radujem, i dalje mi izuzetno prijaju. Zasitni, bombastični i prepuni energije. Još mojih predloga za zdrave slične doručkove možete videti ovde, ovde i ovde.

DSC_0275

Ovaj put sam pravila čokoladni ovas. Recept je nastao slučajno kada sam shvatila da nemam sve sastojke za jednu od mojih omiljenih kaša sa sirovom heljdom i bananom. Kada sam primetila da više nemam sirovu heljdu kući, u pomoć mi je pritekla žitarica bliskija našem području – ovas. Ideje su se dalje razvijale i nastala je delicija koju vam ovom prilikom predstavljam.

Nekako mi je uz njega i bananu fino išao kakao (ili je to zato što baš dobro zvuči kad kažeš: „čoko ovas“?). Poslužila sam ga si u jedno divno sunčano jutro uz izlazak sunca i ugođaj je bio potpun.

Sastojci (za jednu osobu):

  • 120-150g kuvanog ovsa
  • 1 banana
  • 50ml biljnog mleka (koristila sam ovseno)
  • 1 kašika sirovog kakaa
  • šaka badema
  • 2-3 urme
  • kikiriki puter, kokos listići, banana za ukrašavanje

Ovas potopite prethodne noći. Ujutro ga obarite u vodi u razmeri 1:3, a potom ga u blenderu usitnite sa ostalim sastojcima. Ukrasite po želji ili kao na slici. Meni kikiriki puter odlično ide u kombinaciji sa bananom i kakaom.

Uživajte i slobodno poslužite i svoje dete ovom delicijom. Nazovite je „čokolada iz kašike“. Ako je mali, proći će vam takav naziv, garantujem 🙂

*Uskoro predlozi za zdrave slane doručkove, za vas koji ne volite da dan započnete slatkim.

DSC_0278 DSC_0280_Fotor

Aleksandrin izbor

posao iz snova aleksandra birta

Skoro je koleginica Jovana Miljanović napisala jedan izuzetno koristan tekst o tome kako da počnete iz Srbije od nule. Tekst sadrži puno zanimljivih linkova i saveta, te vam svakako savetujem da ga pročitate. Međutim, među morem zasluženih pozitivnih komentara na ovaj tekst, primetila sam i puno njih koji su bili u fazonu: “sve je to super kada nemaš decu” ili “nemam ja vremena za sve to, pošto već imam neki drugi posao (kojim nažalost nisam zadovoljna, ali moram izdržavati porodicu)“.

Ljudi-češće-znaju-šta-ne-žele

Skoro sam sa jednom poznanicom pričala o tome kako ima jaku želju da promeni posao. Dugo je na istom radnom mestu na kojem je izuzetno nezadovoljna i slabo plaćena. Razgovor je počeo otprilike ovako:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da koristite sajt, smatraću da se slažete sa prethodno navedenim.