Adventurous Lefkada

Lefkada je jedno nestvarno grčko ostrvo u Jonskom moru.
To je ostrvo koje NIJE za: porodice sa malom decom, za ljude koji traže odmor tipa “hotel sa pet zvezdica i full opremljena plaža odmah ispred njega”, za mlade koji bi svaki dan da izlaze u najbolje klubove, za turiste koji traže plažu 5m od smeštaja.
Lefkada JE ostrvo za: avanturiste, za ljude kojima ne smeta da do plaže putuju i po 1h kolima, jer znaju da je prizor koji ih čeka vredan toga, za one kojima ne smeta i ako unište neke papuče, jer su 10min prelazili brdo da bi došli do sakrivene uvalice, za ljude kojima nije problem da ponesu svoje piće i hranu jer neka plaža možda i nema druge sadržaje osim savršenog i nepreglednog plavetnila u vodi, za mlade kojima je ok i da ne izađu uveče, jer su se tek oko 22h uveče vratili sa plaže, prepuni utisaka.
Ovo je Lefkada:
//////////
Lefkada is one surreal  greek island in Ionian see.
This is the island which is NOT for: families with little children, for people looking for a holiday aka “I want  a five star hotel with fully equipped beach right in front of it”, for young people who want to go out every night to the best clubs, for tourists who are looking for a beach 5m away from their accomodation.
Lefkada IS for: adventurous people, for people who won`t mind travelling to the beach for 1h (by car), because they know that the sceneries awaiting for them are worth the effort, for people who don`t mind if their flip flops get ruined, because they were crossing a small hill for 10min to get to the beach, for people who won`t mind bringing their own food and drink to the beach, because there maybe there`s nothing except a perfect and neverending blueness in the water, for young people who are ok with not going out in the evening, because they came back from the beach at 10pm, full of impressions.
This is Lefkada:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao što rekoh, Lefkada je za avanturu:
/////////
As I`ve said, Lefkada is for adventures:

 

 

 

 

.. ali, i romantiku:
////
… but, for romance also:

 

 

 

 

 

Lefkada je jedno zaista kreativno ostrvo, i nadam se da će ljudi biti aktivni u očuvanju njegove autentičnosti i inspirativnosti!
///////////
Lefkada is really one creative island, and I hope that people will be active in keeping its authenticity and inspiration!

8 thoughts on “Adventurous Lefkada

  1. Saskice …………….no comment ……….ovakvu reportazu sam mogla ocekivati od tebe……….sve je preteranoo……………pozavideh….LJUBIMMMMMMMMMMMM

Volela bih čuti tvoje mišljenje: