Recept: Choco coco chia puding (anticandida)

Oni koje me prate na mom Instagram profilu sigurno su upoznati sa tim da već mesecima kuburim sa kandidom. Imala sam je još jednom pre par godina i rešila sam je se za par nedelje. Ovaj put se baš odomaćila u mom stomaku.

Poznato je koliko antikandida dijeta ograničava i osirumašuje ishranu, pa zato nisam bila puno aktivna u kategoriji mog bloga koji se tiče recepata i zdravih navika. Naročito zato što sam na njemu delila uglavnom slatke recepte i moje ljubljene doručkove. A to je kod kandide veliko No No.

U međuvremenu sam otkrila da je stevia jedini dozvoljen zaslađivač u antikandida dijeti pa sam počela da eksperimentišem.

Kako cimet i kokosovo ulje imaju visoko antifungalno dejstvo, to mi je već proširilo prostor za manevrisanje u ovakvoj ishrani.

A obzirom da su sirovi kakao i chia uvek dobrodošli, došla sam do jednog savršenog recepta za užinu/doručak koji vam ovom prilikom predstavljam.

chia puding

U pitanju je možda moj omiljeni chia puding do sada.

Bez voća, vez veštačkih dodataka, vegan, sa praktično nula glikemijskim indeksom, a ubija kandidu. Čaroban, jel da?

Ovo su moje mere. Vi prilagođavajte po svom ukusu.

Potrebno (za 3 porcije):

3 šolje kokosovog mleka

9 kašika chie

2 kašike kokosovog proteina

2 kašike kokosovog ulja

1 puna kašika sirovog kakaa

pola kašičice cimeta

1 kašičica stevie

kokos listići, lešnik/badem puter, bademi za posipanje

Sve dobro promešati i ostaviti u frižider na par sati, ili preko noći. Kakao uvek prosejem preko male cedke da se ne bi stvarale grudvice.

Ukrasiti po ukusu.

Prijatno!

čokoladni chia puding

4 thoughts on “Recept: Choco coco chia puding (anticandida)

  1. Hvala ti na receptu. Probat ću napraviti jer chiu koristim svakodnevno i mislim da nema šanse da mi se ne svidi :-). Reci samo koliko dugo puding ovako napravljen može stajati u frižideru? Mislim, koliko ti traju te 3 porcije :-)? Hvala ti i pozdrav.

Volela bih čuti tvoje mišljenje: