DIY: my wall galleries

Ne volim bele zidove. Ako već mora da su beli, ne volim ih prazne. Minimalistika mi je inače hladna i bezdušna. I u svojoj devojačkoj sobi, a i sada u svom malom stanu, volim da spajam različite stilove prlikom uređenja prostora, i može se reći da mi je životni prostor pun detalja. Jer, u detaljima je poenta!

Jedna od omiljenih mesta za uređenje su mi oduvek bili zidovi. Od postera iz tinejdž doba, preko raznih pluta tabli, pa do kombinovanja različitih ramova za slike. Volim to poigravanje oblicima, bojama i veličinama, u jednom ograničenom prostoru. Prošli put sam spomenula kako ću vam prikazati malu zidnu galeriju koju sam ukrasila i DIY zidnim držačem za slike iz prošlog posta. O ovome sam vam pričala:

Ovakav izgled slučajno je nastao. Prvobitno su tu bile neke druge slike. U većini ovih ramova, sa drugačijim rasporedom. Sada je trebalo dodati sat i veliki braon, drveni ram, pa se čitava koncepcija promenila. Na zidu je bilo puno rupa od eksera, pa sam odlučila da prvo probam sama nešto da osmislim, pre nego što pozovem muža da gituje te rupe, i verovatno posle malo da prekreči. Postavila sam ramove u ovakvom rasporedu tako da sam prekrila sve rupe, ali razmak drvenog velikog rama nije bio jedan gore i dole. Takođe, moj DIY ram od ofingera je nekako štrčao. Onda sam se setila washi trake, i počela da je lepim. Mislim da je učinila svoje i dala neki lep touch, kao što to ona uvek čini.

Preko puta ovog zida je jedan stari koji sam vam već predstavljala.

Na njemu je još jedan moj DIY zidni ram. Ispod njega muževljeva veridbena pesmica, a levo destinacije na kojima sam bila, na koje ću tek da idem. Za početak, barem u snovima.

Sve je naravno iz sobe pune ljubavi, rezervisane za odmor i lepe stvari. Spavaće sobe – uskoro dečijo-spavaće. Pa će vremenom verovatno i fotografije i koncept ovih galerija polako da se menjaju.

U dnevnoj sobi sam se takođe malo poigravala idejom zidne galerije.

Stan mi je inače u uglu zgrade, pa je svetlo problematično u toku celog dana. Nadam se da ste ipak uspeli da steknete neki utisak o nekim od zidova u mom stanu.Šta vi radite sa vašim zidovima?

15 thoughts on “DIY: my wall galleries

 1. sve je baš umirujuće, zeleno… i nisam primjetila problem sa rasvjetom. lijepo si sredila svoje gnijezdo, saška, puno uspomena, uhvaćenih trenutaka…
  a ja, ja po svojim zidovima uglavnom nalazim na dinova remek-djela, svako malo pa neki novi crtež. i još potpisan!

 2. Svi su ti zidovi super sređeni ali oduševljava me tvoj zid u dnevnoj sobi. Potpuno je po mom ukusu. Volim što crveni cvet diskretno "narušava" crno-belu kombinaciju <3<3<3<3<3….

 3. lijepo si sredila galerije. sviđa mi se zelena boja zidova.

  ja bih voljela da imam jednu prostoriju sa čisto bijelim zidovima bez ičega. da se malo smirim u njoj.

 4. Divno Saskic! Zidovi u mom iznajmljenom stanu su neki odvratni betonski i ja ne smijem da ih busim, tako da na zidove samo lijepim i prikupljam ideje dok ne dodje na red neki novi stan,, Hvala na njima <3

 5. tvoje ideje su mi uvek naj simpayicnije, jer su tako lepe i posebne.
  na moji zidovima su gobleni uglavom, a dosta slika stoje ne okacenu, a neke nikako da uramim 🙂
  A ove ovako privatne drzim na komadima nemastaja, stoku od prozora i tako 🙂

  bubim i kada stizu novost ?? <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *