Instagram and #hashtags

Od kad sam se porodila Internet na telefonu predstavlja moj prozor u svet. Možda to zvuči žalosno ili tužno, ali ja sam se uigrala i takav vid komunikacije sa ljudima trenutno mi jako prija. Možda zato što je često i jedini. Od Vibera i WhatsApp-a, preko proveravanja pošte. Dok dojim, dok nosim sina, dok mu pevam uspavanku. Multipraktik.

Ali, nekako od svega najviše volim Instagram. Već par godina sam član te zajednice i mogu reći da mi je u izvesnoj merio obogatio život. Prvo, naučio me je da primećujem detalje oko sebe. Svaki dan postujem barem jednu fotografiju i to znači da dnevno primetim barem jedan detalj oko sebe. A u ovoj užurbanoj svakodnevnici u kojoj živimo priznaćete da je i to ponekad luksuz. Preko Instagrama sam naučila puno i o kompoziciji fotografije, o bogatstvu različitih uglova i stylinga kojima jedan običan predmet možete ufotkati.

A znate i ono “slika govori više od reči”? I zaista, praćenjem fotografija korisnika možete naučiti mnogo više o njemu nego i da ste razgovarali. A o tome na kakva vas sve razmišljanja i maštanja podstaknu fotografije neću ni da govorim. Znači, nikada nije dosadno 🙂

A tu je onda i kultura #hashtagova. U početku mi je je bilo glupo da ih stavljam, jer sam ih vezivala samo za prikupljanje novih pratilaca. Kada sam shvatila da i ja preko njih mogu doći do korisnika sa sličnim interesovanjima, i do čitavih malih zajednica i “pokreta” sa određenom tematikom, onda sam ih i ja zavolela.

Ovo su moji omiljeni hashtagovi:


#onthetable

Šta sve možete organizovati na svom stolu? Od hrane i kreativne prezentacije novih recepata, preko različitih propsa kojima produbljujete svoju kreativnost.

These are my favourite hashtags:

paulnikk
ascoolaskimdeal
_ewabakrac
rosiryder

#fromwhereistandOd ranije znate za moju opsednutost stopalima i beleženjem putešestvija na koja su me moja stopala vodila (link). Epa, ispostavilo se da nisam jedina. Na svetu ima puno ljudi koji slično razmišljaju i sve se to beleži na stranici koja nosi isti naziv kao pomenuti hashtag.

#ihavethisthingwithfloors

Slično kao prethodan hashtag, samo što su pored stopala u igri i različiti podovi i podloge. (link)

 

#thatsdarling

Nazvano po ženskom magazinu Darling. Odnosi se na beleženje svih momenata koji su za tebe “darling”. Od divnih predela, druženja, preko propsa i opet nekih onthetable organizacija. Većina ovih slika ima neku nostalgičnu, autentičnu notu koja se meni jako sviđa. (link)

A ovo su neke od mojih skorašnjih fotki:

Družimo se i na Instagramu? Koje hashtagove vi volite?

 

14 thoughts on “Instagram and #hashtags

  1. On the table deluje super, baš ću da pogledam, a ovaj From where I stand mi je dosadio. Ja obično tražim tagove koji sadrže reči Books ili Cocker spaniel 😀
    Mene nešto instagram zeza, već par nedelja ne mogu nijednu sliku da postavim, probala sam sve savete i ništa.

  2. Citam neki zgodan post (na koji sam totalno slucajno naletila klikom na klik na klik..), i tek na pola skuzim – pa mi se znamo 🙂 i to s instagrama 🙂 Ali nisam znala da (i ti) pises, i to sjajno! Puno pozdrava, Iva (culinary postcards)

Volela bih čuti tvoje mišljenje: