Kako da se suprotstavite ovom lošem vremenu? //// How to face this bad weather?

Svi pričaju o proleću koje kasni, o zimi koja se ulenjila i neće da ode. Kada je napolju sivo i tmurno, to nekako prenesemo i na svoj mentalni i emotivni plan. Inertni smo, tugaljivi. Svakog časa gledamo kroz prozor i iznova se rastužujemo zbog saznanja da nas je sunce zaboravilo. Negde je možda i otoplilo, ali vetar i kiša nisu ono čemu smo se nadali u ovom periodu godine.
A vreme nam se smeje i iznova trenira naše živce i izrdžljivost. I šta nam onda preostaje: da se prepustimo njegovom zlokobnom osmehu ili da mu se suprotstavimo i u danima uživamo uprkos njemu?

Posmatrajte kišu…

Probajte kišu.. Stidljivo je dodirnite, osetite..

Prepustite joj se kao dete…

..zapevajte uprkos njoj…

Suočite se sa njom i recite joj “e baš mi ne možeš ništa”…

 

Raspirite zapostavljene strasti…

 

.. i ne zaboravite da i po kiši nije teško dobro izgledati! Ono “jedva čekam da prođe ružno vreme pa da dobijem inspiraciju da se lepo oblačim” ne mora da bude jedini izgovor… Kupite nov kišobran pa da jedva čekate da izađete napolje kako biste ga otvorili.

 

 

 

A i vetar ne mora da bude baš toliki neprijatelj…

 

 

 

.. i može biti romantičan..

 

 

A ako vam ništa od predloženog ne odgovara, uvek možete ostati kući i maksimalno uživati u knjizi ili filmu, ne razmišljajući pritom o tome “šta bih sad sve radila, samo da nema kiše ili vetra”!
English version
Everybody is talking about spring that`s late, about winter that`s
lazy and doesn`t want to go. When it`s dark and drearily outside,
somehow we transfer that mood into our mental and emotional being. We
are inert, depressed. Every minute we are looking through the window and
get depressed over and over again, because we fell as if the Sun has
forgotten about us. Somewhere maybe it`s got warmer, but rain and wind
are not the thing we were expecting in this time of year.
And
weather is laughing to our face and constantly is training our nerves
and stamina. And what is left to us then: to give ourselves to that
vicious smile of bad weather, or to face it and enjoy in the days in
spite of it?
Observe the rain…  Try it… Touch it shyishly, feel it.. Sing in spite of it.. Face it and tell it “you can`t do anything to me!”. Fire your neglected passion… And don`t forget that in rain you can also look good. That “Oh, I can`t wait nice weather so that I could get inspiration for dressing well” doesn`t have to be the only excuse. Buy a new umbrella so that you can`t wait to go outside and open it.And wind also doesn`t have to be that big of an enemy.. and it can be romantic…

And if nothing of the suggested doesn`t suit you, you can always stay at home and completely enjoy the book or a movie, without thinking “oh, the things I would do, uf only there was no rain/wind”.

Follow this blog on Bloglovin

18 thoughts on “Kako da se suprotstavite ovom lošem vremenu? //// How to face this bad weather?

  1. Mnogo ti je lep ovaj novi blog "look" 🙂

    Ja sam od onih koji najcesce izbegavaju da promole nos cim padne kisa, ali bas juce sam, umorna i nekako troma, resila da izadjem i prosetam po kisi. Nisam bila ni lepo obucena niti sam imala lep kisobran, imala sam cipele za planinarenje 😀 i nepropusnu jaknu sa kapuljacom, i bilo mi je bas lepo. Prijale su mi te sitne kapi. A i manje je ljudi na ulicama, pa je nekako lakse prepustiti se svojim mislima.

  2. Super izbor slika, prosto te natera da voliš kišu 🙂 Već imam raznobojne kišobrane i stvarno mi lakše pada da izađem napolje otkad njih nosim, uvek me oraspolože.
    Ali raspirivanje zapostavljenih strasti pobeđuje :-DD

Volela bih čuti tvoje mišljenje: