O meni

aleksandra birta

Ja sam Aleksandra Birta Ilić. Psiholog po struci i zaposlenju, bloger i pisac po hobiju i opredeljenju. Bila sam jedan od oficijelnih Coca Cola Bloggers Network Adria blogera za 2016. godinu.

Pre i posle svega navedenog ja sam Majka jednog malog zvrka sa čijim dolaskom na ovaj svet sam se i ja ponovo rodila.

Od tada sve moje druge uloge u velikoj meri postale su uslovljene baš tom roditeljskom. Uz njega svaki dan dobijam novi pogled na sebe, na ljude i posao koji me okružuju, kao i na život uopšte.

Blog vodim još od 2014. godine. U početku je on bio mesto gde sam hranila svoju kreativnost u vidu različitih uradi sam projekata i kreativnih recepata, ali po rođenju sina on postaje mesto gde puno pišem. Od hobija on je polako prerastao i u moj drugi posao od kog povremeno dodatno zarađujem.

Neki od klijenata sa kojima sam do sada sarađivala su:

 • Coca Cola Company
 • Fondacija Novak Đoković
 • FeelGoood app
 • Rosa
 • Izdavačke kuće Klett i Finesa
 • Johnson Baby
 • Lola magazin
 • MJM Psychological services
 • MatChemistry.

Cenim proaktivan i kreativan pristup životu, ne volim pasivnost i kukanje bez pokrića. Vrlo često mislim da nešto može lepše i bolje, osim kada odlučim da uživam u trenutku baš onakvom kakav jeste. U potpunosti, bez izgovora. Upravo ovakvi stavovi karakterišu i moje tekstove.

Verujem u moć trajnog samoobrazovanja.

Konstatno se edukujem iz različitih oblasti, a i sama već skoro 20 godina držim edukacije i predavanja na razne teme iz primenjene psihologije.

U poslednjih godinu dana aktivno se bavim kreiranjem sadržaja, što mi je u život donelo još jednu novu ljubav – digitalni marketing.

(Ako želite da saznate više o mom poslovnom iskustvu, projektima i edukacijama koje sam realizovala, potražite me na mom LinkedIn profilu).

6 thoughts on “O meni

 1. Jako su zanimljivi tvoji blogovi, i iskreni. Ideja 6×6 je odlična, ja iz toga imam šta da naučim, a to je fenomenalno i takve stvari volim da pratim.
  A ovom dečaku sa snimka svim srcem želim neopisivu sreću.
  I eto, to volim…ti nađeš mene, ja upoznam tebe i zbog toga se setim nečeg što volim, jedan dečak mi postane drag za ceo život, čujem lepu pesmu…čitamo se…

 2. This has to be the best about me section I've ever read. I feel like I know you – not you, the girl that people see on the street and/or have coffee with.. but YOU.

  Very cool! 🙂

  Zivot i jesu sitnice..

  Much love, xx.

 3. I agree with Slava (above}. Such a beautiful introduction of oneself…filled with deep feelings and emotions. Keep writing and inspiring us with your thoughts,
  have a beautiful life !

Comments are closed.