O prvom poljupcu //// About first kiss

Oh, the first kiss… Svi o njemu govore kao o nečemu čega se rado sećaju, nečemu što se više neće ponoviti. Slažem se, ne ponavlja se. Ali, ne po lepom osećanju koje ga ja pratilo, već bih pre rekla po neprijatnosti koju je doneo.

Barem  je moje iskustvo bilo takvo. Uopšte se ne sećam leptirića u stomaku. Pre bih rekla da sam imala osećaj kao da me je neko zaista lupio u stomak. Samo sam htela da nestanem i pobegnem od svih pitanja koja su mi se motala po glavi: da li sam sve dobro ODRADILA? jel to bilo to? šta ako sam negde pogrešila? šta ako je neko gledao dok smo se ljubili, pa sam smešno izgledala?
Možda je to kod mene tako izgledalo zato što sam bila na ulasku u pubertet, puna pitanja tipa ko sam? šta će drugi misliti o meni? A možda je to bilo i zbog toga što je i mom “saborcu” to takođe bio prvi poljubac. Ni on nije znao šta radi, niti šta ga je snašlo. Sećam se da smo bili najmlađi na tom rođendanu, i svi su navijali za to da nas spoje, tj. da “krenemo zajedno” jer smo oboje već neko vreme gajili međusobne simpatije. Pa su i svetla ugasili, da bismo mi to “odradili”. A on, jadničak.. Imala sam osećaj da su mu pre toga objasnili šta i kako tačno treba da radi i da je on bio vođen samo tim instrukcijama. Spontanost, šta je to?
Kada se tih par minuta završilo, bila sam u fazonu “to je to?! Bljak!” Posle toga sam ga na žalost gledala drugim očima, i gledala da izbegnem ponavaljanje iste situacije.
I prošlo je jedno dve godine dok se nisam ponovo sa nekim poljubila. Zbog tog iskustva, a i zbog toga što sam nakon događaja razvila jedan poseban strah zvani “ako se ponovo poljubim, biću laka ženska”. Imala sam oko 14 godina kada sam doživela taj svoj prvi poljubac, i mislila sam da je to jako rano. Naredne dve godine, dok su drugarice jedna po jedna doživljavale iskustvo svog prvog poljupca, ja sam svo vreme glumila kako ne znam o čemu pričaju, i zajedno se sa onima “bez iskustva” pitala “kad će to meni da se desi?”. O pubertetska nesigurnosti moja!!
Kakva su vaša iskustva sa prvim poljupcem? Da li je bilo leptirića?
Ovaj post je odgovor na zadatak u okviru Throwback Thursdays, sa jednog od mojih omiljenih blogova Life of Bon. Njegova autorka je jedna mlada, vrcava profesorka engleskog, sa odličnim, inteligentno-ciničnim smislom za humor, i nepresušnim idejama. Obavezno posetite njen blog. Verujte mi, nećete moći da se odvojite od njega!


14 thoughts on “O prvom poljupcu //// About first kiss

  1. Ej moj je bio baš taj leptirasti:)
    Najsmešnije od svega je što se nisam ni nadala, a nije ni on pa je jeo beli luk za večeru:):):) Svejedno, prvi poljubac pamtim kao nešto jako lepo. Sećam se da sam bila baš srećna.

  2. uopce nije bilo onako kako sam ocekivala, drazi mi je sadasnji prvi poljubac s dragim nego sa bilo kojim prije njega, jer svi su bili nesigurni i strani, a ovaj, ovaj je bio taj 🙂

  3. Lele…prvi poljubac kažeš ?! Pa sad,…ja sam izgleda bila baš napredna u tom smislu, a i jedna od retkih kojima je taj prvi bio najslađi :)))))
    Ja 12 a on 13, vrelo leto negde oko mog rođendana, sladak ukus sladoleda od čokolade na usnama i fenomenalni miris nekog omekšivača za veš na njegovoj majci, koji i dan danas pokušavam da nađem… Izgleda da su lepterići bili malo veći od standardnih, jer se zamalo nisam onesvestila kada sam osetila toplinu njegovih usana na svojim. Baš mi se osladilo, pa sam tražila još, i još, i još, i…..dan danas volim da se ljubim i ovo je sigurno jedan od razloga zašto volim leto ☺

  4. Joj, meni prvi poljubac uopće nije bio lijep… bila mi je nervoza, dečko mi se nije baš posebno sviđao i naravno da mi ni poljubac nije legao.. ali sa prvim sljedećim dečkom mi je bilo lijepo… i kasnije sve ljepše :))

Volela bih čuti tvoje mišljenje: