Obećanje samom sebi

Jedan od onih momenata kada imaš osećaj da ti je u trenutku sve izmaklo kontroli. Neko nije pokazao osnovnu ljudskost prema tebi, i bio je uporan u tome. Ne znaš kako se to desilo. Što je još gore, ne znaš kako si ispao tako slab i kako se nisi dovoljno založio za svoja prava. Jer to baš ne liči na tebe. Momenat slabosti. One velike, koja te je do suza dovela. Pa si valjda tako inferioran i mamio zle ljude da se ižive na tebi.No, to su sve bespotrebna razlaganja stvari koje nisu zaslužile u toj meri da zaokupe tvoju pažnju. Nauči šta da promeniš sledeći put. Budi pametniji. Pronađi pravi put, koliko god daleko on bio. Dostižan je, samo se više potrudi.

I glavu gore. Dodaj zlici rogove, izduži mu nos, stavi klempave uši. Smej mu se u lice, pre nego da zaplačeš. Nije vredan tvojih suza. Ni ovaj dan ih nije vredan.

Zakorači u taj dan i uzmi samo ono lepo. Prođi pored ružnog. Moraš ga primetiti, ali ne moraš i reagovati. Niti dozvoliti da te dotakne!

A i kad se nešto slično opet desi, ti opet zagnjuri nos u lepe mirise. Zakorači u neki novi izazov. Pokaži gde bi još želeo da ideš. Jer, živimo da bismo učili i napredovali, a učimo dok smo živi!

 

16 thoughts on “Obećanje samom sebi

  1. razumem te skroz! zlica vreba iza svakog coska… jos ako nisi od onih sto vole da se svadjaju ili sto umeju sam da frknu i da se okrenu, dusobolja sledi. ali zato kad dodjes kuci ili tu iza drugog coska, ceka te zagrljaj, onaj pravi 🙂

  2. ja sam oduvek zamisljala neki zagrljaj koji me ceka i u kom su sve vedre boje i divni mirisi….onaj koji odnosi sva zla. i sada kada me zaista ceka uzivam u njemu i nastojim da jacham iz dana u dan 🙂
    divaaan post :*

  3. Oni zbog kojih vredi plakati te nikad neće rasplakati i niko nas ne može povrediti osim nas samih:) to je moj moto i uvek pali:) btw fotke su predivne!

  4. Uh, ja takve ljude izbegavam kad god mogu (mada se desi i da te zaskoče kad se najmanje nadaš). Moram da pohvalim sve bolje fotografije (ne kažem da je ranijim nešto falilo, ali ove su baš baš sjajne i sve nose neku poruku).

    1. Jaoooj, hvala na lepim recima. I jesu se mnoooogo popravile. Imam sad dobar fotic, pa ga isprobavam, ucim. Jos da nadjem vremena da savladam photoshop, gde ce mi kraj biti 🙂

  5. Draga Saška, trenutak slabosti i eto ga…. to je samo dokaz koliko si krhka i čovečna, osetljiva na nepravdu i zlo. I to je još jedna pobeda ljudskosti, po meni..Uvek mislim kako ipak više dobrog na svetu ima… Čuvaj snagu za lepe dane koji ti dolaze <3

Volela bih čuti tvoje mišljenje: