Profesionalna orijentacija za decu

Profesionalna orijentacija za decu

Da li se i u vašoj kući ponavljaju pitanja:

Šta da upišem?
Koja škola/fakultet je ona prava za mene?

Ako ste u toj fazi, usluga profesionalne orijentacije je pravo rešenje za vaše dete. Obzirom da u odraslom životu 2/3 vremena provedemo u poslu, zaista je od velike važnosti to vreme provesti u poslu u kom uživamo i koji nam ne stvara stres.

Pomozimo vašem detetu da upiše školu/fakultet koji će biti u skladu sa njegovim sposobnostima, osobinama ličnosti, sklonostima i navikama i tako poveća šanse da kasnije radi na poslu koji je zaista najbolji za njega.

Usluga profesionalne orijentacije za decu podrazumeva dva susreta:

1. susret - Intervju i psihološko testiranje

Na ovom susretu se upoznajemo kroz polustrukturian intervju u kom razgovaramo o konkretnim temama koje su važne za budući profesionalni izbor. Nakon toga dete popunjava bateriju testova kako bismo bolje izanalizirali njegovu ličnost, sposobnosti i interesovanja.

2. susret - Psihološko savetovanje

Nakon što izanaliziram testove organizujemo ovaj drugi susret u kom sumiramo sve rezultate. Nakon toga dete učim jednoj korisnoj psihološkoj tehnici pomoću koje ćemo zajedno suziti izbor najbolje škole/fakulteta, što je i bio krajnji cilj ovih susreta, zar ne?

Dete na razgovore dolazi samo, jer smatram da je dovoljno veliko i zrelo da kasnije roditeljima samo prepriča sve što ih interesuje. Nakon oba susreta roditelji imaju mogućnost da me kontaktiraju i da pitaju dodatne informacije koje ih interesuju.

O autoru

Aleksandra Birta Ilić

profesionalna orijentacija

Psiholog, edukator, majka jednog zvrka i žena jednog istog takvog odraslog čoveka..

Žena koja je puno grešila, ali i učila i radila na sebi. Nakon dvadeset godina ličnog i profesionalnog rada postala sam samopouzdana osoba koja zna šta želi i koja živi to što priča.

Taj moj put izgradnje samopouzdanja i dolaska do samoostvarenosti nije bilo lak, ali su rezultati nemerljivi sa bilo čim. Jer uživanje u svojoj koži i ljubav koju osećam prema sebi je neophodna osnova za uspeh u bilo kojoj životnoj oblasti.

Sa 20 godina rada u praksi, najviše u okviru savetodavnog rada, držanja predavanja, radionica i treninga iz različitih oblasti primenjene psihologije, pomogla sam velikom broju osoba da unaprede svoj život i reše probleme koji ih koče u svakodnevnoj funkcionalnosti.

Obzirom da čvrsto verujem kako se sreća umnožava deljenjem, sa velikom radošću svakodnevno prenosim svoje znanje i iskustvo u mojoj zajednici ljudi koja danas broji i na desetine hiljada pratilaca.

Posle 17 godina rada u državnoj firmi dala sam otkaz i sada uživam i zarađujem u poslu iz snova koji sam sama kreirala. U okviru usluge profesionalne orijentacije želim da pomognem i vašem detetu da jednog dana radi na poslu koji će ga ispunjavati, a i od kog će dobro zarađivati.

O autoru

Aleksandra Birta Ilić

Psiholog, edukator, majka jednog zvrka.

Sa 20 godina rada u praksi, najviše u okviru savetodavnog rada,
držanja predavanja, radionicai treninga iz različitih oblasti primenjene psihologije, pomogla sam velikom broju mladih osoba i njihovih porodica da unaprede svoj život i reše probleme koji ih koče u svakodnevnoj porodičnoj
funkcionalnosti.

Edukovana sam iz različitih psiholoških i psihoterapijskih pravaca, ali nijedan od njih me nije dovoljno pripremio za roditeljstvo. Koliko god znanja i profesionalnog iskustva sam imala, kada sam svoje dete donela na svet, rodila sam se i nova ja. Aleksandra, majka, tabula rasa po pitanju roditeljstva.

Dok sam učila o sebi, svom detetu i o našem odnosu, sve to sam povezivala sa svojim teorijskim znanjem i profesionalnim iskustvom, i o tome redovno pisala i edukovala roditelje koji me prate na društvenim mrežama i blogu. Danas ta zajednica broji na desetine hiljada ljudi, kojima sa velikom radošću prenosim svoje znanje i iskustvo koje imam vezano za izazove roditeljstva u 21. veku, posebno za emocionalni i socijalni razvoj dece.

citat

Prijavite se ovde

Prijavite svoje dete preko forme sa desne strane i ja ću vam odgovoriti u najkraćem roku.

Plaćanje je preko računa ili uživo.

Ukoliko vam trebaju podaci o računu za uplatu, nakon vaše prijave ću vam poslati potrebne podatke.

USLUGA SE VRŠI UŽIVO U NOVOM SADU, ILI ONLINE ZA DECU IZ DRUGIH GRADOVA U SRBIJI I REGIONU.

* Cenim vašu privatnost i neću vas spamovati