Kako da dečji bes ne bude svima stres?

Online radionica

Da li tvoje dete ne ume da upravlja emocijom besa pa udara, grize, šutira, vrišti ili izgovara „teške“ reči?

Možda i ti vičeš i izgubiš kontrolu u takvim situacijama jer osećaš nemoć i želju da se to što pre završi i nikad više ne ponovi?

Pa još ako je neko drugi prisutan za vreme takvog „ispada“ samo ti nadoda i osećaj sramote, kao da vam nije već dovoljno teško.

Kada se dešavaju tantrumi to uopšte nije lako, ni za roditelja ni za dete. Dete nema dovoljno razvojnih kapaciteta da u takvim trenucima adekvatno reaguje, a roditeljima često fale prave informacije i podrška da bi mogli da nauče kako da tada na najbolji način pomognu i sebi i svom detetu .

Na mojoj online radionici KAKO DA DEČJI BES NE BUDE SVIMA STRES? moći ćeš da čuješ konkretne ideje i smernice koje će ti pomoći da bolje razumeš i adekvatnije reaguješ u situacijama burnih reakcija tvog deteta. Okrićeš kako takve situacije zaista ne moraju svima da budu stres i napor, nego prilika da se još više povežete i upoznate. 

Ja ne mogu da vam obećam kako će posle moje radionice dečji tantrumi zauvek nestati, jer svako ko vam to obeća – taj vas i laže. Dečje burne reakcije besa su očekivana razvojna pojava na ranom uzrastu, kao  i to da roditelji često ne znaju kako da adekvatno reaguju u takvim situacijama, jer su učeni da to ne valja, da je to znak dečije razmaženosti i njihovog lošeg roditeljstva.

Ono što sa sigurnošću mogu da vam obećam je da ćete već u toku radionice doći do važnih uvida, do važnih „aha“ momenata kao i do plana šta da menjate u vašoj porodici. Takođe, ukoliko primenjujete savete koje čujete od mene, već posle nekoliko dana ćete videti boljitak u odnosu sa detetom, kao i u umanjenju pojave tantruma.

UKOLIKO OD MENE OČEKUJETE NEKE MAGIČNE REČI I TEHNIKE KOJE ĆE ODMAH IZBRISATI SVE TANTRUME I BURNE REAKCIJE  IZ VAŠEG ŽIVOTA, ONDA OVO NIJE RADIONICA ZA VAS.

Do ovih uvida i promena su došli ljudi odmah nakon moje prethodne radionice:

Niste sami u takvim teškim trenucima, i da, postoje rešenja za vaš izazov sa burnim reakcijama.

Ovo su još neki benefiti koje su dobili roditelji i deca nakon rada sa mnom:

Ovo su rešenja problema koja vam nudim na radionici:

1.
Pre pojave burnih reakcija
 • Šta da kažete/uradite pa da umanjite verovatnoću pojave tantruma?
 • Kako da lako, bez puno napora i u malo vremena predupredite pojavu tantruma?
 • Kako da se u brzini setite šta treba da radite pa da umanjite verovatnoću pojave tantruma?
 • Zašto vam se često isplati da planirate unapred sa detetom?
 • Kako da nekim promenama u svojim uverenjima/rutini umanjit verovatnoću pojavljivanja tantruma kod deteta?
2.
U toku burnih reakcija
 • Kako da bolje upravljate svojim emocijama i ponašanjem u kritičnim situacijama sa detetom?
 • Kako da manje vičete?
 • Kako da kažete prave reči i uradite prave stvari u kritičnim situacijama?
 • Kako da preuzmete odgovornost za svoje ponašanje i greške u toku tantruma?
 • Kako da pomognete detetu čak i ako ste vi uznemireni?
 • Kako da vas manje iritira njegovo ponašanje u toku tantruma?
 • Kako da prestanete da srahujete o njegovoj budućnosti dok je on u tantrumu?
 • Kako da bolje razumete zašto se on tako ponaša?
 • Kako da prihvatite da će se takvi ispadi verovatno ponovo desiti?
 • Kako da vratite veru u sebe, svoje sposobnosti kao i u njegov potencijal?
 • Kako da ponovo verujete da ste dovoljno dobar i sposoban roditelj?
 • Kako da utihnete glasove drugih koji u tom trenutku dolaze do vas?
 • Kako da bolje razumete detetove razvojne mogućnosti?
3.
Nakon burnih reakcija
 • Kako da umanjite strahove i ne povezujete takva njegova ponašanja sa njim u budućnosti?
 • Kako da odredite koji su trenuci pogodni za učenje (i da prihvatite da ne morate to uvek raditi)?
 • Kako da dozvolite sebi greške?
 • Kako da mu pružite utehu bez griže savesti i straha?
 • Kako da autentično ćutite s detetom kad se sve završi i da ponekad bez držanja lekcija krenete dalje? nastavimo dalje?

Ono što mene razlikuje od mnogih drugih stručnjaka je to što pričam iskreno, realno i što sve povezujem sa realnim primerima iz lične i profesionalne prakse.

Takođe, nije mi teško da javno priznam kad pogrešim kao roditelj, obzirom da je to mnogo važno, posebno danas u vremenu primata prikazivanja savršenih života na društvenim mrežama. Moje dete i ja smo nekoliko godina prolazili kroz fazu tantruma i burnih reakcija besa. To naravno nije uvek sve bilo istog intenziteta i dinamike javljanja, ali sam zahvalna na toj razvojnoj fazi, jer sam u tom periodu naučila puno o sebi i o njemu. 

I sada imam puno materijala i uvida koji sa radošću želim da prenesem i vama, zajedno sa saznanjima koja imam iz stručne i profesionalne prakse na tu temu.

Savršeni roditelji ne postoje. Postoje roditelji koji se trude i koji uče, i oni koji veruju da „su takvi kakvi su“ i da „dete mora biti onakvo kakvo su zamislili“.

Ako i vi pripadate prvoj grupi roditelja, sigurna sam da će vam značiti moja online radionica. U njoj ću vam pružiti puno korisnih informacija, primera i saveta vezano za vaše i dečje burne reakcije besa, ali i podsetnike na poruku koja nam uvek svima treba:

NISTE SAMI U PROBLEMU, DRAGI RODITELJI!

To nije sve. Investiranjem u radionicu dobijate i ovo:

E- knjiga o dečjoj emociji besa (15€)

E-knjiga se inače nalazi u slobodnoj prodaji, a vi je dobijate u paketu sa radionicom. Sadrži čak 66 stranica na kojima je u pisanom obliku pokriveno sve ono što ćemo pričati na radionici. 

Radna sveska o dečjoj emociji besa(10€)

Kreirana je da prati sadržaj e-knjige. Možete je popunjavati online ili odštampati i popunjavati je olovkom.

Snimak radionice (20€)

Dostupan mesec dana, da ga preslušavate iznova koliko vam volja.

Infografik o razvojnim fazama dečjeg mozga (10€)

Kratak pregled faza kroz koje prolazi dečji mozak po godinama života. Šta treba da znate i kako da se ponašate.

Mogućnost postavljanja pitanja (20€)

Obzirom da je radionica uživo, bićete u mogućnosti da mi postavite pitanja i da dobijete odgovore na vaša pitanja i nedoumice.

Datum i vreme održavanja:

Kad?

Sreda, 3.11.2021.

Koliko?

18:30-21h (2,5h)

Gde?

Od kuće, iz kancelarije… Odakle god imate pristup telefonu/računaru i internetu.

Vaša investicija:

175
57
 • Prisustvo uživo radionici
 • Snimak radionice do 3.11.2021.
 • E-knjiga o dečjoj emociji besa
 • Radna sveska o dečjoj emociji besa
 • Infografik o razvojnim fazama dečjeg mozga

Ovo su utisci polaznika moje prethodne radionice:

Autor radionice

Aleksandra Birta Ilić

Psiholog, edukator, majka jednog zvrka.

Sa 20 godina rada u praksi, najviše u okviru savetodavnog rada, držanja predavanja, radionica i treninga iz različitih oblasti primenjene psihologije, pomogla sam velikom broju mladih osoba i njihovih porodica da unaprede svoj život i reše probleme koji ih koče u svakodnevnoj porodičnoj
funkcionalnosti.

Edukovana sam iz različitih psiholoških i psihoterapijskih pravaca, ali nijedan od njih me nije dovoljno pripremio za roditeljstvo. Koliko god znanja i profesionalnog iskustva sam imala, kada sam svoje dete donela na svet, rodila sam se i nova ja. Aleksandra, majka, tabula rasa po pitanju roditeljstva.

Dok sam učila o sebi, svom detetu i o našem odnosu, sve to sam povezivala sa svojim teorijskim znanjem i profesionalnim iskustvom, i o tome redovno pisala i edukovala roditelje koji me prate na društvenim mrežama i blogu. Danas ta zajednica broji na desetine hiljada ljudi, kojima sa velikom radošću prenosim svoje znanje i iskustvo koje imam vezano za izazove roditeljstva u 21. veku, posebno za emocionalni i socijalni razvoj dece.

O autoru

Aleksandra Birta Ilić

Psiholog, edukator, majka jednog zvrka.

Sa 20 godina rada u praksi, najviše u okviru savetodavnog rada,
držanja predavanja, radionicai treninga iz različitih oblasti primenjene psihologije, pomogla sam velikom broju mladih osoba i njihovih porodica da unaprede svoj život i reše probleme koji ih koče u svakodnevnoj porodičnoj
funkcionalnosti.

Edukovana sam iz različitih psiholoških i psihoterapijskih pravaca, ali nijedan od njih me nije dovoljno pripremio za roditeljstvo. Koliko god znanja i profesionalnog iskustva sam imala, kada sam svoje dete donela na svet, rodila sam se i nova ja. Aleksandra, majka, tabula rasa po pitanju roditeljstva.

Dok sam učila o sebi, svom detetu i o našem odnosu, sve to sam povezivala sa svojim teorijskim znanjem i profesionalnim iskustvom, i o tome redovno pisala i edukovala roditelje koji me prate na društvenim mrežama i blogu. Danas ta zajednica broji na desetine hiljada ljudi, kojima sa velikom radošću prenosim svoje znanje i iskustvo koje imam vezano za izazove roditeljstva u 21. veku, posebno za emocionalni i socijalni razvoj dece.

Završna napomena

Materijal na Akademiji NIJE ZAMENA ZA POSETU STRUČNJAKU.

On je za sve vas koji želite da sami unapredite svoje blagostanje ili životne oblasti kojima niste zadovoljni. Ukoliko imate neki dublji psihološki problem koji vam u velikoj meri kvari svakodnevnu funkcionalnost, razgovor 1 na 1 sa stručnjakom je jedino pravo rešenje za vas.

Moja odgovornost je da vam pružim sveobuhvatan kvalitetan sadržaj iza kog stojim lično i profesionalno, a vaša je da to sve posvećeno i dosledno primenite.

Samo tako ćete moći da postignete promene koje očekujete.

Prijavite se ovde

Prijavite se preko forme sa desne strane i ja ću vam odgovoriti u najkraćem roku sa podacima za plaćanje i daljim instrukcijama.

Kada kliknete na dugme za prijavu, sačekajte dok vas ne prebaci na drugu stranicu.

Neizmerno sam srećna što imam priliku da vam pomognem da bolje upoznate sebe i svoje dete, i da kreirate porodicu koja živi u miru, slozi i ljubavi.

* Cenim vašu privatnost i neću vas spamovati

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da koristite sajt, smatraću da se slažete sa prethodno navedenim.