Recept: Smoothie za kojim je poludeo ceo New York

Da li ste i vi možda čuli za ovaj popularni smoothie o kojem svi mediji bruje? Kad je ceo NYC poludeo za njim, on mora biti dobar, jel da?

U pitanju je jednostavni zeleni smoothie prelepog i potpunog ukusa. Osvežavajuć, egzotičan i primamljiv. Osmislio ga je vlasnik jednog vegetarijanskog restorana i, kako to u Velikoj jabuci uglavnom biva, smoothie je postao popularan u neočekivanim razmerama.

U New Yorku ga prodaju za 7$ i posao im ide “kao alva”. Njegovi sastojci su nešto što neki od vas imaju i kod kuće, pa što ga ne biste i sami napravili i osvežili se u ove tople dane.

DSC_0663_Fotor

Ja sam sastojke malo izmenila i prilagodila ih onima koje sam imala. Do bademovog putera teško dolazim, a isti malo teže pravim kod kuće jer mi blender nije dovoljno jak, tako da sam ga zamenila kikiriki puterom. Takođe, lisnati kelj se kod nas teško nalazi, pa ja stavim spanać. Kad nemam spanać u kući, stavim blitvu. Ukus tada bude gotovo identičan. Da li ćete staviti sojino mleko ili neko neko drugo biljno – na vama je. Ukus se i tada neće drastićno promeniti, jer su tu banana za davanje divne teksture i kruška za slatkoću.

Sastojci:

  • šolja svežeg spanaća/blitve
  • šolja biljnog mleka
  • 1 zamrznuta banana
  • 1 manja kruška
  • kašika kikiriki putera

Izblendati prvo spanać i mleko, kako ne bi ostali komadi zelja u smoothi-ju. Potom dodati ostale sastojke i blendati do željene gustine.

Ukus je toliko primamljiv da ni ove malene istačkane ručice nisu mogle dočekati kraj maminog fotkanja pa su upale u kadar. Kako je autetničnost uvek na ceni, naredne dve slike su mom srcu odmah postale najdraže.

DSC_0667_Fotor DSC_0669_Fotor

Volela bih čuti tvoje mišljenje: