Šta sa decom kad je napolju loše vreme? (gađanje)

Kad krene loše vreme nikad dosta predloga za nove kreativne igre sa decom.

Sve i da ne pada kiša, brže zahladi ili nešto drugo tog tipa, pa ne ostajemo baš toliko dugo napolju kao kad je leto. Odemo na igralište, čitamo, gledamo crtani, mesimo testo, gledamo koji autić može da ide brže. Pa sve u krug.

I opet ostane još puno sati za popuniti.

Juče smo u taj repertoar ubacili jednu jako zanimljivu, a jednostavnu igricu koja je već postala omiljena. I zvrku i nama. A koliko vidim i mnogima koji me prate na Instagramu.

Trebaju vam samo:

  • A4 papir
  • debela lepljiva traka

Traku oblepite između dve stolice (ili u ram od vrata), tako da ka vama bude okrenuta ona lepljiva strana. Od papira napravite male kuglice i.. gađajte tako da vam se zalepe na traku!

Igra je odlična za uključivanje svih ukućana i organizovanje takmičenja „ko će više da zalepi“. Manja deca će naravno vrlo brzo pribeći varijaciji igre: „samo ću prići i zalepiti“.

Ali, i to je ok. Njima sve opraštamo, zar ne?

igre za decu

Ako želite još ideja za igre sa decom, pogledajte ovaj link.

Aleksandrin izbor

posao iz snova aleksandra birta

Skoro je koleginica Jovana Miljanović napisala jedan izuzetno koristan tekst o tome kako da počnete iz Srbije od nule. Tekst sadrži puno zanimljivih linkova i saveta, te vam svakako savetujem da ga pročitate. Međutim, među morem zasluženih pozitivnih komentara na ovaj tekst, primetila sam i puno njih koji su bili u fazonu: “sve je to super kada nemaš decu” ili “nemam ja vremena za sve to, pošto već imam neki drugi posao (kojim nažalost nisam zadovoljna, ali moram izdržavati porodicu)“.

Ljudi-češće-znaju-šta-ne-žele

Skoro sam sa jednom poznanicom pričala o tome kako ima jaku želju da promeni posao. Dugo je na istom radnom mestu na kojem je izuzetno nezadovoljna i slabo plaćena. Razgovor je počeo otprilike ovako:

2 Responses

Comments are closed.