Washi love, take 2

Šarenilo uvek diže energiju, izaziva pozitivne emocije i evocira prijatne uspomene. Jednostavnost je nekad dovoljna da najkompleksnije reši neki problem. Malo je nekad potrebno da dobiješ puno.
Sa ovim ličnim krilaticama u glavi, ponovo sam se poigrala mojim washijima i napravila dva mini projekta. Prvi se tiče mog novog telefona. Volim kada kod smart telefona osetim koliko su tanki u rukama. A sa druge strane, maska mora da se stavi da bi ga zaštitila. Odlučila sam da barem delimično rešim taj problem, pa sam polovinu telefona izlepila ovako: 

////////////

The colourfulness always lifts up your energy, it evokes positive emotions and pleasant memories. The simplicity is sometimes enough to give the most complex solution to a problem. A little is sometimes enough to get a lot.
With these quotations of mine in the head, I played with a washi again and made two small projects. First one concerns my new phone. I love the feeling of thin smart phone in your hands. On the other side, you have to have a phone case to protect it. I decided to at least partly solve this problem, so I washi-ed it a bit:

Na Internetu sam videla da su ga lakirali akrilnim lakom da bi zaštitili i učvrstili washi, ali mi nije bilo jasno kako su u tome uspeli. Ja sam pokušala, ali mi se lak razmazivao i klizio. Dosetila sam se bezbojnog laka za nokte, pa sam na kraju zaštitini sloj stavila zahvaljujući njemu.
////
On the Internet I have read that you should cover it with the acrylic polish, to protect it and fix it better, but honestly, I don`t understand how they did it. I tried, but it didn`t want to stick, and it smeared. I remember having a colorless nail polish, so I covered it with that polish. And it worked well!

Imala sam i jednu staru providnu kutijicu u koju sam stavila deo svojih začina. I na nju sam zalepila malo washija, i preko zavezala konac koji mi je ostao od juta stolnjaka. Mislim da je nešto slično u kuhinji radila i Iv ili tako neko. Ne mogu tačno da se setim, pa ćete mi oprostiti ako se pronađete u ovoj ideji.

//////

I had one old plastic box in which I keep a part of my spices in the kitchen. I washi-ed that box also, and tied a jute rope that I have left from my jute tablecloths. I think that something similar  Iv did, or someone similar, but I`m not sure exactly. So please forgive me if you find yourself in this idea.

A evo nekih originalnih ideja sa Interneta o tome kako washi iskoristiti u dekoraciji stana: ////// And here are some original ideas I have found on the Interent of how to decorate your apartment with washi:

19 thoughts on “Washi love, take 2

  1. Izgleda da nisam jedina koja kada vidi belo ili providno ima želju da nešto promeni, doda, oboji….ne znam samo kako je moj telefon još uvek nedorađen ( beo je) ….hm…..dala si mi ideju…odoh da nešto napravim, pa se javljam :))))

  2. sjaaajno draga. Baš neko vreme razmišljam kako je vreme da malo osvežim i uveselim moj crni telefon. Nosim se mišlju da washijem oblepim providnu plastičnu zaštitnu masku za početak. A pre tog početka da nabavim vaši trake 😀 Preslatke su ti zelene kombinacije baš baš 😀 Volim tvoje kreativne postove, stallno me inspirišu :*

  3. Ako neko voli sareno to sam ja. Popravlja mi raspolozenje, ispunjava dusu..sta god hoces! Razmiljam, mozda ti je akrilni lak klizio zbog podloge telefona, mozda ne moze bas na toj podlozi, a mozda jednostavno treba da sacekas malo duze da se osusi. To sam ja pomislila kad sam radila dekupaz metalnog kaisa, medjutim posle nekoliko sati sve je doslo na svoje…

Volela bih čuti tvoje mišljenje: